CBRE har utgitt seneste versjon av vår hotellmarkedsrapport for mai 2024 – del av vår rapportserie med analyse fokusert på det nordiske hotellmarkedet. CBREs hovedansvarlige for analyse i Norden, Jussi Niemistö, og fagansvarlig i Norden for hotell, Erik Lee Myklebust, deler her noen hovedpunkter fra den nyutgitte rapporten.

 

 

Volumet av nordiske hotelleiendomstransaksjoner økte med 14 % i årets første fire måneder

Nordisk investeringsvolum innen hotelleiendom økte med 14 % i perioden januar til april 2024 sammenliknet med samme periode i fjor. Totalt investeringsvolum var EUR 230 millioner.

Den største transaksjonen i perioden var NREPs kjøp av Comfort Karl Johan Hotel i Oslo, der CBRE bistod CBRE Investment Management som selger. Eiendommen består av 260 hotellrom med beliggenhet midt i Oslo sentrum.

Andre betydelige transaksjoner hittil i 2024 var Balders kjøp av Hotel Karlatornet, og Sinoma Fastigheters kjøp av First Hotel G fra tyske DEKA – begge disse transaksjonene i Gøteborg.

 

Forventning om rentekutt hjelper markedssentimentet

Makroøkonomiske omstendigheter forblir usikre i det korte bildet, men med en vedvarende forbedring i inflasjonstall, og forventede rentekutt fra den europeiske sentralbanken (ECB) og Riksbanken, er det grunn til forsiktig optimisme i nordiske eiendomsmarkeder. Dette til tross for at nordiske sentralbanker forventer å opprettholde rentenivået lengre enn signalisert tidligere. Vi ser en overvekt av kapital som søker value-add investeringer, mens apetitten og investeringsviljen innen core-strategier fortsatt er begrenset.

 

 

Vite mer?

Registrer deg og last ned rapporten i sin helhet her:

New Call-to-action

 

 

Kontakt oss for mer informasjon

Erik Myklebust, Head of Hotels, Norge og Norden
+47 995 75 275
erik.myklebust@cbre.com

Petter Rødseth, Senior Analyst,  Hotels & Operational Real Estate, Norge
Petter.Rodseth@cbre.com

Jussi Niemistö (M.Sc.Econ, CEFA), Head of Research, Norden
+35 8 40 537 5760
Jussi.Niemisto@cbre.com