Siste innsikt 

Norges eiendomsblogg

Kontor, Arbeidsplasstrategi, Facility Management

Hvordan finne balansen mellom hybrid og kontor?

18. september 2023

Mange organisasjoner i kontorbaserte bransjer strever fortsatt med å finne effektive og gode løsninger for hybridarbeid og optimalt belegg på arbeidsplassen. Enkelte sliter også med å få folk tilbake på kontoret i tilstrekkelig grad. Vi deler vår åtte-trinnsmodell som en organisasjon bør gå gjennom for å sikre at hybridarbeid blir vellykket.
LES MER

Analyse, Investeringer, Hotell

Nordic Hotel Market Snapshot | September 2023

12. september 2023

Gjennom sommeren 2023 har vi sett fantastiske nøkkeltall fra hotelldrift over hele Norden, med hotellrompriser (Average Daily Rates, eller ADR) på rekordhøyt nivå i flere markeder. I vår siste hotellmarkedsrapport ser vi på drivkreftene bak hotellresultatene og avdekker også noen interessante fakta om hotellmarkedsstrukturen i Nordens hovedsteder. Visste du at 82 prosent av hotellrommene i Oslo sentrum er kontrollert av de fire største nordiske hotelloperatørene?
LES MER

Analyse, Investeringer, Logistikk

Industrial & Logistics Market Figures H1/2023

5. september 2023

Les vår ferske halvårsrapport om logistikkmarkedet.
LES MER

Analyse, Investeringer

Office Market Figures Q2 2023

10. august 2023

Les vår ferske kvartalsrapport om kontormarkedet.
LES MER

Analyse, Investeringer

Investment Market Figures Q2 2023

7. august 2023

Les vår ferske kvartalsrapport om investeringsmarkedet for næringseiendom.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

La humla suse: Hvorfor skal eiendomsaktører bry seg om biomangfold?

22. juni 2023

Målsetting om karbonnøytralitet har påvirket eiendomsbransjen, og både nye reguleringer, press fra leietakere og grønne investeringer styrer bransjen i retning lavere karbonutslipp. Biomangfold kan bli det neste aktører må handle og rapportere på.
LES MER

Kontor, Arbeidsplasstrategi, Eiendomsstrategi

Tydelige endringer for å imøtekomme fremtidens krav til arbeidsplassen

8. juni 2023

Mange virksomheter har i dag hybride kontorløsninger hvor tilstedeværelse på kontoret i stor grad er styrt av retningslinjer og preferanser. Det innebærer at selskapene må balansere en rekke ulike faktorer når de beslutter måten de skal jobbe på, arbeidsplassløsninger og arealbehov/sammensetning av eiendomsporteføljene sine i tiden fremover. Les mer om trender i vår European Office Occupier Sentiment Survey.
LES MER

Analyse, Investeringer, Hotell

Høy forventet lønnsomhet det neste halvåret gir økt internasjonal interesse for hotell i Norden

5. juni 2023

Hva er de viktigste årsakene til at det nordiske hotellmarkedet forblir interessant og aktivt, til tross for dagens usikkerhet i markedet? Last ned vår første Nordics Hotel Market Snapshot.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

Spenner leietakere og gårdeiere ”bærekraftsbein” under hverandre?

15. mai 2023

Manglende samarbeid mellom leietaker og utleier om ESG-mål kan utgjøre en risiko for at eiendommer raskere blir foreldet.
LES MER

Analyse, Kontor, Investeringer

Office Market Snapshot Q1 2023

4. mai 2023

Kontorleiemarkedet beholdt momentet fra et eksepsjonelt 2022. Høy etterspørsel etter kontorareal i et marked med lav ledighet og byggeaktivitet legger press på leienivåene.
LES MER

Om bloggen

Som verdens ledende eiendomsrådgiver har CBRE tilgang på et unikt univers av analyser, undersøkelser, innsikt og ressurser. På denne bloggen deler vi vår kunnskap med deg, og vårt primærfokus er rettet mot næringseiendom. Uavhengig om du er kunde eller interessert i eiendomsbransjen, er vårt mål å holde deg oppdatert på de viktigste trendene.

På Norges eiendomsblogg kan du på en enkel måte abonnere på informasjon og tilpasse denne til ditt behov og dine preferanser.

Søk i bloggen