Siste innsikt 

Norges eiendomsblogg

Analyse, Investeringer

Markedsrapporter Q1 2022

25. april 2022

Last ned våre siste markedsrapporter, Investment Market Snapshot og Office Market Snapshot, for Q1.
LES MER

Logistikk

Disrupsjon i forsyningskjeden skaper nye muligheter for industri- og logistikkeiendom

10. mars 2022

CBREs rapport "Global Industrial & Logistics Outlook" gir en oppsummering av markedstrender som påvirker investeringsviljen for industri- og logistikkeiendommer. Blant annet seer man konsekvensene av en pågående disrupsjon i forsyningskjeden drevet av produksjonsforstyrrelser,  økte fraktkostnader og knapphet på logistikkapasitet.
LES MER

Investeringer, Hotell, Bærekraft

Blir bærekraft hotellbransjens neste misere?

24. februar 2022

I kjølvannet av pandemien begynner folk å reise igjen. Det er bra for hotellnæringen. Samtidig går det ut direktiver i privat og offentlig virksomhet om å redusere reiseaktivitet. Og skal vi absolutt reise må vi gjøre det på den miljømessig mest skånsomme måten. Her må hele hotellnæringen stå parat til å kunne dokumentere sin ESG-plan og sitt klimabidrag.
LES MER

Analyse, Investeringer

Norway Market Outlook 2022

14. februar 2022

I CBRE Market Outlook gir vi våre analyser for året 2022. Les mer og last ned vår rapport.
LES MER

Kontor, Arbeidsplasstrategi, Eiendomsstrategi

Miljø og fleksibilitet. Dimensjoner eiendommen riktig for fremtidens leietakere

27. januar 2022

Leietakerne har i en årrekke sett nytten av økt fleksibilitet og vi som leietakerrådgivere har jobbet med dette i lang tid. Hvorfor er ikke leiekontraktene tilpasset dette? Og hvorfor er det så få utleiere som tar kundenes behov for fleksibilitet virkelig på alvor?  
LES MER

Analyse, Investeringer

Markedsrapporter Q4 2021

25. januar 2022

Last ned våre siste markedsrapporter, Investment Market Snapshot og Office Market Snapshot, for Q4 hvor vi oppsummerer året 2021.  
LES MER

Kontor, Eiendomsstrategi

Eiendomsstrategien må baseres på et nytt beslutningsgrunnlag

17. desember 2021

I to år har verden levd gjennom en mildt sagt uvanlig periode. Ved å lære av de viktigste aktørene i eiendomsbransjen i verden, ser vi at trendene i markedet kan deles inn i fire hovedområder; talent, beliggenhet, belegg og brukeropplevelse. På bakgrunn av dette har vi funnet åtte sannheter som dagens bedrifter bør basere avgjørelsene sine på.
LES MER

Investeringer, Handel

Kjøpesentre er tilbake på investormenyen

18. november 2021

Det siste året har det vært et signifikant skifte i appetitten etter kjøpesentre, og yieldene har begynt å stramme seg til etter flere år med ekspansjon. Der CBRE i 2020 møtte stengte dører hos potensielle investorer i kjøpesentersegmentet, har vi i Norge så langt i år vært salgsrådgiver på kjøpesentertransaksjoner for totalt 2,3 milliarder kroner brutto eiendomsverdi. Ut over rent makroøkonomiske faktorer, ser vi noen viktige drivere for det positive skiftet.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Bærekraft

Det haster for investorer å ta ESG på alvor

4. november 2021

Er ESG (Environment, Social & Governance) en risiko eller mulighet for eiendomsbesittere? Med bare 8 år igjen til å innfri Norges forpliktelser i Parisavtalen om utslippskutt på 50 % innen 2030 og med kommende virkemidler som SFDR og taksonomi, begynner det å haste for eiendomsbesittere og forvaltere som ennå ikke har tatt ESG på alvor.
LES MER

Investeringer

Går mot rekordår i Norden

26. oktober 2021

Det nordiske eiendomsmarkedet har tatt seg tydelig opp siden covidåret 2020. Prognoser viser god sjanse for at 2021 blir nok et rekordår målt i transaksjonsvolum. Allerede etter første halvår er det registrert et aktivitetsnivå i Norden på nesten 23 milliarder euro, hvorav Norge står for rundt åtte milliarder euro alene.
LES MER

Om bloggen

Som verdens ledende eiendomsrådgiver har CBRE tilgang på et unikt univers av analyser, undersøkelser, innsikt og ressurser. På denne bloggen deler vi vår kunnskap med deg, og vårt primærfokus er rettet mot næringseiendom. Uavhengig om du er kunde eller interessert i eiendomsbransjen, er vårt mål å holde deg oppdatert på de viktigste trendene.

På Norges eiendomsblogg kan du på en enkel måte abonnere på informasjon og tilpasse denne til ditt behov og dine preferanser.

Søk i bloggen