CBRE Nordic Investor Intentions Survey 2024 gir verdifull innsikt i det nordiske investeringslandskapet.

Investeringsaktiviteten forventes å øke i 2024, ettersom 83 % av respondentene som forventer å opprettholde eller øke sin kjøpsaktivitet. Til tross for utfordringer med sprik i prisforventningene mellom kjøper og selger, høyere renter og strammere lånebetingelser, er investorene optimistiske til en oppadgående trend i kapitalallokering til eiendom, spesielt blant de minste selskapene. De mest populære investeringsstrategiene er value add, core plus og opportunistisk.

 

Høydepunkter:

  1. Rabatter forventes i alle eiendomsklasser, spesielt i sekundære kontorlokasjoner, detaljhandel og kjøpesentre.

  2. Undersøkelsen viser en sterk adopsjon av ESG-kriterier til tross for et utfordrende makroøkonomisk og geopolitisk landskap.

  3. Alternative eiendomsklasser som studentboliger, seniorboliger, livsvitenskapsbygg og datasentre blir stadig mer populære, med interesse fra 72 % av investorene.

  4. Industri og logistikk (I&L) er den mest populære investeringssektoren i 2024, foretrukket av 43 % av investorene.

  5. Stockholm og København anses som de mest attraktive nordiske markedene i 2024.

Les vår fulle rapport for en detaljert oversikt over våre funn

Last ned rapporten ved å registrere deg her:

New Call-to-action

 

 

Undersøkelseskriterier

CBREs 2024 Nordic Investor Intentions Survey ble gjennomført mellom 6. november 2023 og 30. november 2023. 888 Europa-baserte investorer deltok i undersøkelsen, 226 av respondentene viste interesse for Norden, mens 103 var hjemmehørende i de nordiske landene. Undersøkelsen stilte respondentene en rekke spørsmål om deres kjøpsappetitt og foretrukne strategier for 2024.