CBRE Norge lanserer i dag Spacespot – en ny digital plattform for å bistå mindre virksomheter med å enkelt finne kontorlokaler tilpasset virksomheten og inngå leieavtale ut fra deres behov.  

Spacespot vil i første omgang lanseres i Oslo. Løsningen er utviklet og finansiert av verdens største eiendomsrådgiver, CBRE.  

Spacespot forenkler prosessen med å leie kontorlokaler, som for mange mindre virksomheter uten eiendomserfaring kan oppleves som en komplisert og uoversiktlig prosess. Gjennom Spacespot blir leietakere rutet direkte til de lokalene som best møter deres konkrete behov og krav, for deretter å bli veiledet gjennom forhandlinger og kontraktsinngåelse. Utleiere av kontorlokaler vil dra nytte av at løsningen målrettet gir henvendelser fra aktuelle leietakere som er relevante for de aktuelle arealene, i tillegg til en effektiv og trygg måte å inngå leieavtaler med mindre virksomheter. 

«Spacespot gjør det enkelt for mindre virksomheter å finne riktig kontorlokaler ved hjelp av en strømlinjeformet og integrert søke- og leieprosess. Uten noen form for eiendomserfaring kan du enkelt navigere i kontorutleiemarkedet og signere din neste leiekontrakt – alt på nett. På samme måte kan utleiere enkelt og effektivt sikre riktig leietaker til mindre kontorarealer som ofte er vanskelige å fylle», forteller Piotr Kolacz, Head of Spacespot i CBRE. 

Piotr Kolacz, leder for Spacespot - en løsning for å søke, forhandle og inngå leiekontrakt for kontorer
Piotr Kolacz, Head of Spacespot
 

Et uoversiktlig tilbud av kontorarealer tilpasset SMB-markedet, inkludert muligheter for korte leiekontrakter og fleksible kontorløsninger, betyr at det for mange er svært tidkrevende og til dels vanskelig å sikre et godt egnet kontorlokale for virksomheten. Spacespot gir mulighet for sammenligning mellom ulike tilbydere av fleksible kontorløsninger og tradisjonelle leieavtaler, noe som gjør leietakeren i stand til å velge riktig type kontorløsning. Den intuitive og standardiserte Spacespot-funksjonaliteten for forhandling av leiekontrakt gjør det enklere for personer uten eiendomserfaring å trygt og sikkert inngå en leiekontrakt. 

«Vi er stolte av å kunne tilby Spacespot til SMB-markedet i Oslo, en web-basert og brukerrettet plattform som er skreddersydd deres behov for å finne kontorlokaler», forteller Colin Waddell, Managing Director, CBRE Norge. «Dette er et godt eksempel på CBREs fokus på å utvikle verdiskapene digitale løsninger for våre kunder og ansatte, og fremhever vår kontinuerlige satsning på teknologiutvikling rettet mot eiendomsmarkedet.» 

Spacespot-plattformen fungerer som en markedsplass med intuitiv filtreringsfunksjonalitet og en leiekontrakt-komponent. Ved å laste opp kontorlokaler på plattformen kan gårdeier håndtere all kommunikasjon, avtale visninger, dele planskisser, forhandle og håndtere leiekontrakt. Leverandører av fleksible kontorløsninger kan laste opp tilgjengelige kontorplasser og kontorer, som gjør leietaker i stand til å sammenligne og velge riktig type leieavtale for deres virksomhet.  

 

 
Om Spacespot 
Spacespot er en nettbasert løsning, eiet og utviklet av CBRE, som bistår leietakere og utleiere av kontorarealer med å finne, forhandle og signere leiekontrakter. Plattformen har til hensikt å redusere tiden det tar å finne et nytt kontor ved å forenkle leieprosessen for både leietaker og utleier. Spacespot er foreløpig tilgjengelig for SMB-markedet i Oslo. www.Spacespot.no



Om CBRE Group, Inc. 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), et Fortune 500 og S&P 500 selskap med hovedkontor i Los Angeles, er verdens største rådgiver, megler, forvalter og investor innenfor næringseiendom (basert på omsetning i 2019). Selskapet har mer enn 100 000 ansatte og betjener eiendomsinvestorer og leietakere via mer enn 530 kontorer over hele verden. CBRE tilbyr et bredt spekter av integrerte tjenester, herunder forvaltning, transaksjoner og prosjektledelse, eiendomsadministrasjon, investeringer, verdivurderinger, utleie, strategisk rådgivning, eiendomssalg, lånetjenester og tjenester knyttet til eiendomsutvikling.