Å finne et egnet kontorlokale er som regel en tidkrevende prosess for små og mellomstore bedrifter. SpaceSpot er utviklet for å gjøre jobben mye enklere og tryggere for både leietaker og utleier.

SpaceSpot er en gratis portal, tilrettelagt for små og mellomstore virksomheter,der du enkelt kan finne, forhandle og signere kontrakten på ditt neste kontorlokale. SpaceSpot ikke er en meglertjeneste, men en nøytral plattform som forenkler hele prosessen med å finne et egnet kontorlokale og tegne en leiekontrakt. Det betyr at enhver tilbyder av areal kan laste opp sine ledige lokaler og signere leieavtaler.

Finn de perfekte kontorene med få tasterykk
Mange bruker altfor mye tid på å lete etter kontorlokaler. På SpaceSpot får man opp relevante, ledige lokaler med en gang. Her finner du alt fra fleksible co-working kontorplasser til tradisjonell langtidsutleie av faste kontorer. Når du har funnet et egnet lokale, kan du chatte direkte med utleier, for eksempel for å avtale fysiske visninger.

Spacespot har laget en juridisk standardavtale som brukes for å forhandle om leiekontrakten online. Her laster du lett opp og deler alle nødvendige dokumenter. Det er også mulig å legge til eventuelle særavtaler, for eksempel om parkeringsplasser. Når begge parter er blitt enige, er det bare å signere med BankID. Enklere blir det ikke, og hele prosessen er transparent og trygg.

Finn de riktige kontorlokalene
Lokalisering, størrelse, pris og tilgjengelighet er ofte de viktigste kriteriene for valg av kontorlokale. Men det er flere forhold som bør tas med i betraktning før en leiekontrakt signeres. Tradisjonelle leieavtaler anbefales for selskaper med et stabilt antall ansatte, når du vil tilpasse dine egne lokaler eller ønsker en lengre leieperiode. Co-working er et godt alternativ når du trenger fleksibilitet rundt arealbehov og leieperiode. Da kan du justere avtalen slik at den passer best med virksomheten din. Er det mest hensiktsmessig for bedriftens ansatte å jobbe i et åpent eller lukket kontorlandskap? Og bør bedriften satse på faste eller fleksible kontorplasser?
 
Fleksible løsninger og kort tidsperspektiv
Samfunnet er i rask endring. Derfor kan det være lurt å vektlegge fleksibilitet og ha kortere tidsperspektiver når du skal tegne en leiekontrakt. Mange små og mellomstore bedrifter brenner seg på kontraktslengden. Man blir blendet av flotte kontorlokaler og sitter plutselig med store økonomiske forpliktelser over veldig lang tid. Husk at i løpet av relativt kort tid kan en virksomhet vokse mye, eller driften reduseres. Dette bør man ta høyde for.

Når du søker etter kontorlokaler, er det smart å fokusere på antall ansatte som skal arbeide der og hvordan arbeidsoppgavene skal utføres, fremfor antall kvadratmeter. I noen tilfeller kan det være hensiktsmessig å satse på åpne plasser i et aktivitetsbasert kontorlandskap, mens andre virksomheter har behov for private kontorer. Behovet for møterom er heller ikke alltid konstant.

Aldri tegnet en leiekontrakt før?
For en leietaker som aldri har underskrevet en kontrakt, kan det være utfordrende i seg selv å sette seg inn i alle vilkårene knyttet til leieavtalen. Den juridiske standardkontrakten som SpaceSpot har utviklet gjør at både leietaker og utleier kan være sikre på alle de nødvendige punktene er med i leieavtalen. Kontrakten er veldig rett frem og kan skreddersys med særegne bestemmelser. Alle dokumentene knyttet til avtalen ligger også inne. Det blir ikke enklere enn dette.
 

SpaceSpot er støttet og utviklet av CBRE, men er et selvstendig produkt under eget varemerke. Spacespot er lansert i Norge, med Oslo som første by.