Siste innsikt 

Norges eiendomsblogg

Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

La humla suse: Hvorfor skal eiendomsaktører bry seg om biomangfold?

22. juni 2023

Målsetting om karbonnøytralitet har påvirket eiendomsbransjen, og både nye reguleringer, press fra leietakere og grønne investeringer styrer bransjen i retning lavere karbonutslipp. Biomangfold kan bli det neste aktører må handle og rapportere på.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

Spenner leietakere og gårdeiere ”bærekraftsbein” under hverandre?

15. mai 2023

Manglende samarbeid mellom leietaker og utleier om ESG-mål kan utgjøre en risiko for at eiendommer raskere blir foreldet.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Facility Management

5 råd ved outsourcing av FM-tjenester

13. april 2023

35 % av alle Facilities Management (FM) aktiviteter i virksomheter utføres fortsatt internt. For mange vil det være betydelig mer effektiv å outsource hele eller deler av dette arbeidet. Vi gir deg her en sjekkliste over noen nøkkelfaktorer som bør vurderes for å sikre en vellykket overgang, spesielt i et miljø der outsourcing av FM-aktiviteter ikke tidligere er praktisert.
LES MER

Analyse, Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

Alt har sin pris – også fremtiden til eiendomssektoren

13. desember 2022

Andelen bærekraftsertifiserte eiendommer utgjør i dag 20 % av kontormarkedet i Europa. Tross økning er bærekraftssertifiseringer langt fra normen for kontoreiendom. En omfattende CBRE-undersøkelse viser imidlertid at sertifiserte bygg både gir høyere leiepriser og utleiegrad.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

Energikrisen: Eiendomsaktører må ta ansvar

17. oktober 2022

Hvorfor blir ikke potensialet for energieffektivitet i eiendommer realisert når det er energikrise i Europa og Norge? Bygg står i dag for 40 % av energiforbruket i Norge. I årene som kommer skal transport og industri elektrifiseres ytterligere i overgangen til lavutslippssamfunnet, noe som vil øke behovet for elektrisitet. Eiendomsbesittere står i dag overfor en reell mulighet til å bidra betydelig i arbeidet med å redusere energiforbruket.
LES MER

Eiendomsforvaltning, Bærekraft | ESG

Det haster for investorer å ta ESG på alvor

4. november 2021

Er ESG (Environment, Social & Governance) en risiko eller mulighet for eiendomsbesittere? Med bare 8 år igjen til å innfri Norges forpliktelser i Parisavtalen om utslippskutt på 50 % innen 2030 og med kommende virkemidler som SFDR og taksonomi, begynner det å haste for eiendomsbesittere og forvaltere som ennå ikke har tatt ESG på alvor.
LES MER

Om bloggen

Som verdens ledende eiendomsrådgiver har CBRE tilgang på et unikt univers av analyser, undersøkelser, innsikt og ressurser. På denne bloggen deler vi vår kunnskap med deg, og vårt primærfokus er rettet mot næringseiendom. Uavhengig om du er kunde eller interessert i eiendomsbransjen, er vårt mål å holde deg oppdatert på de viktigste trendene.

På Norges eiendomsblogg kan du på en enkel måte abonnere på informasjon og tilpasse denne til ditt behov og dine preferanser.

Søk i bloggen